De fleste norske oppskrifter med mønsterstrikk strikkes i runden, og det har helt klart sine fordeler. Da vil hele arbeidet bestå av rette masker og det vil være enkelt å ha oversikten til en hver tid hvor en er i mønsteret. Dette er en teknikk som krever en del mer montering om det skal bli jakke, enn om arbeidet strikkes frem og tilbake. Men i de fleste tilfeller vil dette være verdt det. Spesielt den som ikke lider av monterings- eller klippevegring.
Ingen regel uten unntak, og nå kom jeg over et slikt et... På Mariusvesten jeg har strikket på i det siste, skal mønsteret strikkes frem og tilbake. Grunnen til dette er fordi det felles ganske kraftig rundt armhullene, for å gi det endelige plagget en fin fasong, i tillegg til felling til V-hals.
Jeg vet også at en del kofter på 50-60-tallet ble strikket frem og tilbake. Så jeg like godt ut at det bare er å hoppe i det
Jeg fulgte tipsene i videoen og syns dette fungerte veldig greit. Det er jo selvfølgelig mer pirk å strikke mønster fra vrangsiden av arbeidet og verre å til en hver tide hvite hvor en er i mønsteret.
Mariusmønsteret er en god kandidat til å strikke slik, siden det består av tydelige diagonale mønstre og ikke noe sånt som organisk blomsterkrøll. (Som absolutt er veldig fint, men jeg tviler sterkt på at det vil egne seg til nettopp denne teknikken.)

Både fremsiden ble ren og pen og jeg er positivt overrasket over hvor jevnt resultatet egentlig ble.
De gule maskemarkørene som kan skimtes, markerer halsringinga på vesten. Jeg har brukt samme teknikk som da jeg formet halsen uten felling, søm og klipp, men med forkortede pinner.
Nå har jeg tatt problemet med rota og lært meg dette også. Veldig greit å kunne dette, selv om jeg fortsatt foretrekker mønster i runden!
#mønsterstrikk #fairisle #mariusstrikk #mariusvest
Lik strikkepikens facebookside og bli oppdatert med nye innlegg og tips!